De Therapeut
Iris Wimmers, MSc
Werkzaam in het bedrijfsleven, werd mij duidelijk wat ik miste en waar ik naartoe moest. Mijn aandacht ging steeds uit naar de mens en zijn gedrag, emoties en problemen. Ik volgde mijn innerlijke oproep en ging ‘de weg naar binnen’.
Mijn interesse in psychologische inzichten en spiritualiteit, bracht mij bij het Jungiaans Instituut in Nijmegen. Hier volgde ik een driejarige opleiding tot Tarotist en behaalde ik mijn Master Classification. Door de taal van de archetypische beelden werd ik nog meer op koers gezet. Ik ging op zoek… Naar de vraag achter de vraag. De problematiek achter het probleem. Het verdriet achter de pijn. Maar ook naar de echtheid achter het masker. De kracht achter de kwetsbaarheid en naar de heelheid achter de verscheurdheid.
Jungiaans Analytisch therapeut
Ik ben de vijfjarige opleiding tot Jungiaans Analytisch therapeut gaan volgen. Vanaf 2004 ben ik werkzaam als zelfstandig Analytisch therapeut in Heiloo. Tevens ben ik als Leeranalyse-therapeut voor studenten verbonden aan het Jungiaans Instituut.
Kindertolk
Inmiddels moeder van drie kinderen werd ik in 2009 geraakt tijdens het lezen van het boek ‘Fluisterkind’. De betreffende methodiek is een verfrissende, andere ingang om via je eigen kinderen levenslessen tot je te nemen. De kinderen zelf hebben daar veel baat bij. Deze manier van werken is een mooie aanvulling binnen mijn praktijk en heeft weer een ander bereik. Ik vind het belangrijk dat kinderen niet te snel worden gediagnosticeerd en ‘geëtiketteerd’. Ik wil graag samen met de ouders naar deze kinderen kijken, luisteren en ze helpen verstaan. Sinds 2010 werk ik ook als geregistreerd Kindertolk® en als ouderschapscoach.
Master
In 2012 heb ik in de dieptepsychologie een academische graad Master of Science gehaald aan het Interuniversity College for Health and Development, Graz.

Als ervaren therapeut leg ik snel de vinger op de zere plek en laat ik je zelf ontdekken hoe het zover is gekomen. Ik geloof dat om ergens uit te komen, je erdoor heen moet (denk aan een doolhof). Echter; met beleid en oprechtheid maar vooral met contact en warmte.
Meer informatie
Made on
Tilda