Werkwijze
De Kindertolk vertaalt het gedrag en/of de klacht van het kind zo, dat de ouders de onderliggende boodschap die er voor hen in zit, kunnen begrijpen en kunnen invoelen. Daarna helpt de Kindertolk de ouders op weg. Ik zelf doe dit op een therapeutische manier en spreek daarbij de innerlijke motivatie van de ouder aan.
De Kindertolk gebruikt de methode “Het Fluisterkind”, die vorig jaar vanuit de vraag uit andere landen is omgedoopt tot de internationale naam: “Present Child”. Het is een methodiek die gebruik maakt van taal. Het verhaal dat een ouder over zijn kind vertelt wordt zin voor zin vertaald. De kindertolk werkt met een diepere laag van taal en zo raakt het verhaal over het kind ‘ineens’ aan het leven van de ouder zelf. De ouder wordt in zijn hart aangesproken. Meestal gaat het over het onbewuste/innerlijke leven van deze ouder. Kinderen voelen juist dat deel feilloos aan en laten het merken als we daar iets mee ‘moeten’.
Het kind fluistert ons nauwkeurig toe wat er nodig is. Wat vraagt er op dit moment in het leven van de ouder om inzicht, ontwikkeling en erkenning? Zo leren ouders zichzelf ten diepste kennen en ze leren de stappen te zetten die het kind vraagt. Voor het kind zal het fluisteren minder, of helemaal niet meer, nodig zijn. Het zal zichzelf in vrijheid kunnen ontplooien tot wie het bedoeld is en de ouder gaat diezelfde ontwikkeling door. Klachten zullen vervagen of helemaal wegblijven.
Werken met deze methode is alsof je de appelboom geneest, waardoor de appels die er aan groeien als vanzelf mee genezen.
Zowel de ouders als het kind profiteren van het kindertolken. Ouders gaan anders kijken naar het gedrag van hun kinderen. Ze zien het vaak niet langer als een probleem maar als een kans waaraan ze zelf kunnen bijdragen.
Je bent welkom!
Graag wil ik je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Dit stelt je in de gelegenheid om te onderzoeken of deze therapie iets voor jou is. Voor informatie of het maken van een afspraak kun je contact op nemen.
Made on
Tilda