Analytische therapie
Jungiaanse Analytische therapie
De Jungiaans Analytische therapie is een therapievorm met verdieping. Via het symptoom, het verhaal en wat er zich aan de buitenkant afspeelt, wordt er langzaam maar zeker een weg naar binnen afgelegd om daar zicht te krijgen op de oorzaak en het zo vervolgens ook aan te pakken.

De individuele sessies starten met een intakegesprek. Hierin bepalen we samen het thema waaraan gewerkt gaat worden en wat nu eigenlijk de ‘echte’ hulpvraag is. Vaak zijn er enkele sessies voor nodig. Als dat eenmaal helder is, kunnen we de analyse verder in gaan zetten. Er ontstaat een dynamische therapievorm waarin de analyse van onbewuste processen centraal staat. Zo ontstaat inzicht in de aard en de achtergrond van de problemen. En handeling ná inzicht, geeft verandering..! Hierdoor nemen de klachten af of verdwijnen.

De Jungiaanse Analytische therapie is gebaseerd op de gedachtengoed van de Zwitserse psychiater en psycholoog C.G. Jung.

Graag wil ik je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Dit stelt je in de gelegenheid om te onderzoeken of deze therapie iets voor jou is. Voor informatie of het maken van een afspraak kun je contact op nemen.
Made on
Tilda