Werkwijze
We werkwijze van analytische therapie
De analytisch therapeut maakt gebruik van verschillende psychotherapeutische technieken. Een belangrijke rol is weggelegd voor het materiaal dat zich aandient uit het onbewuste. Voorbeelden zijn: vrijgekomen herinneringen, dromen, tekeningen, fantasieën. Maar ook lichamelijke klachten kunnen een boodschap in zich dragen.

Op bepaalde momenten maak ik gebruik van cognitieve technieken (rationele verheldering) of gedragsmatige technieken (handelend versterkend). Op andere momenten zijn inzichtgevende technieken (bewustwording) aan de orde.

Er wordt gewerkt met gesprekstherapie, droomanalyse, tekenanalyse, visualisaties, trance en regressie.

Uitgangspunt blijft dat een mens geen verzameling is van symptomen en klachten. Het is een unieke combinatie van lichamelijke en psychische factoren. Een analytisch therapeut benadert de mens dan ook als een individu. Er bestaan geen standaard methoden die op iedereen losgelaten kunnen worden, zonder oppervlakkig te blijven in de benadering.
Je bent welkom!
Graag wil ik je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Dit stelt je in de gelegenheid om te onderzoeken of deze therapie iets voor jou is. Voor informatie of het maken van een afspraak kun je contact op nemen.
Therapie is maatwerk en jij bent de ‘maat’.
Made on
Tilda